Menu Sluiten

Sterilisator Tandartspraktijken

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over sterilisator tandartspraktijken kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Sterilisator Tandartspraktijken

te worden ingesteld volgens de aanwijzingen van de fabrikant. In het algemeen duurt elke cyclus ongeveer een uur en is geoptimaliseerd voor maximum veiligheid.

Sterilisator inspecteren en testen

Nadat de sterilisatiecyclus is voltooid, dienen de instrumenten die in de sterilisator werden bewaard te worden gecontroleerd op schoonheid, integriteit en functioneren. Alles wat fout lijkt te zijn, moeialuk blijkt te zijn of niet naar behoren functioneert, dient te worden vervangen. Daarnaast is het ook van belang om chemische tests uit te voeren en test strips te gebruiken om ervoor te zorgen dat de optimale niveaus van desinfectant weergegeven worden in het water.

Maatregelen ter preventie van cross-contaminatie

Tot slot is het belangrijk om maatregelen te treffen om cross-contaminatie te voorkomen. Cross-contaminatie wordt veroorzaakt wanneer micro-organismen worden overgedragen van een persoon of een locatie naar een ander. Om dit te voorkomen, moeten verschillende procedures worden gevolgd, zoals het afdichten van elke bewaarde locatie, het identificeren van direct contactpersonen en het verstrekken van mondmaskers.

Voordelen van het steriliseren van instrumenten

Regelmatig steriliseren van instrumenten is een essentiële procedure in tandartspraktijken. Eenmaal geïnstalleerde en geconfigureerde systemen bieden tal van voordelen, waaronder:

  • Vermindering van infectiegevaar – Door correcte sterilisatieprocessen wordt het risico op infecties sterk verminderd, waardoor de patiënt veiliger is.

  • Vermindering van de kosten – Sterilisatie van instrumenten vereist minder arbeidsuren en materiaalgebruik, waardoor de kosten worden verminderd.

  • Betere hygiene – Instrumenten worden hygiënischer, wat leidt tot betere resultaten.

Sterilisatie is dus een cruciaal onderdeel van een tandartsbedrijf. door het volgen van de juiste procedurebesnijden tandartsen het risico op infecties en garanderen ze een betere gezondheidskwaliteit.

Reiniging Sterilisator Tandartspraktijken

Vandaag de dag bieden tandartspraktijken een breed scala aan service en producten. Daarom is het essentieel dat tandartspraktijken over efficiënte en effectieve sterilisatorenbeschikken om hun pakket aan mondzorgservice te verstrekken. Het reinigen van een sterilisator met specifieke procedures en producten is noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de steriele instrumenten die in de sterilisator bewaard worden, vrij zijn van micro-organismen. In dit artikel bespreken we de basisprocedures die moeten worden gevolgd om een ??sterilisator correct te reinigen, plus welke producten hierbij worden gebruikt.

Hoeveelheid water

Het belangrijkste waarmee een sterilisator wordt gereinigd, is water. Als eerste stap dient er rekening te worden gehouden met de hoeveelheid water die nodig is voor elke reinigingscyclus. De plaatselijke overheidsvoorschriften geven hierover aanwijzingen. Vervolgens moet er rekening worden gehouden met de bestemmingsplaats/bestemming van het water. Het water moet naar een gootsteen of afvoer buis worden gestuurd.

Toevoegen van chemische producten

Naast de juiste hoeveelheid water, zijn er ook verschillende chemische producten die kunnen worden toegevoegd aan het reinigingsproces. Het toegevoegde produkt zal afhankelijk zijn van het type sterilisator dat wordt gereinigd, evenals de mate van vervuiling. Er zijn verschillende commerciële producten verkrijgbaar, zoals Miele Professional Desinfectiemiddelen, die speciaal zijn ontworpen voor het gebruik in tandartspraktijken.

De cyclus starten

Wanneer alle door de fabrikanten en lokale regelgevende instanties voorgeschreven voorbereidingen zijn getroffen, kunnen de sterilisatorencyclus worden gestart. Er zijn verschillende soorten sterilisatoren waarmee kan worden gewerkt. Afhankelijk van de temperatuur, tijdsduur en druk die vereist zijn voor een bepaald type steriliseermiddel, dient deze cyclus


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Sterilisator tandartspraktijken

!–StopPubText–>.