Menu Sluiten

Reinigingschemie Vaatwasser

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over reinigingschemie vaatwasser kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Reinigingschemie Vaatwasser

Reiniging reinigingschemie vaatwasser: wat is het en hoe vaak moet je vaatwasser schoonmaken?

Een vaatwasser is een uitkomst voor de meeste huishoudens, maar slechte reiniging kan een grote invloed hebben op de levensduur van je vaatwasser. Een goede reiniging vereist daarom het juiste reinigingsschema en producten. In dit artikel analyseren we waarom een goed reinigingsschema en reinigingsproducten belangrijk zijn voor een vaatwasser, en hoe je die kunt vinden.

Hoe belangrijk is een goed reinigingsschema voor een vaatwasser?

Het juiste reinigingsschema is cruciaal voor de levensduur van je vaatwasser. Staat je vaatwasser jarenlang stil en in ongebruikte staat, dan kan hij uiteindelijk rode rustvlekken gaan geven of erger, hij kan alsnog ineenstorten. Schone vaatwassers presteeren beter en slaan gemakkelijker stukken vaatwerk af. Regelmatige reiniging voorkomt ook schimmel- en bacterievorming in je vaatwasser, waardoor je gezond en veilig eten kunt wassen.

Wat zijn de beste reinigings- en ontkalkingsmiddelen om te gebruiken in een vaatwasser?

Je moet uiterst attent zijn bij het kiezen van het juiste reinigingsmiddel. Gewone detergent kan namelijk snel strepen nalaten op vaat. Reinigingsmiddelen speciaal voor vaatwassers bevatten vaak chemische bestrijdingsmiddelen om hardnekkige vet- en vetachtige resten te verwijderen. Het beste reinigingsmiddel om te gebruiken in een vaatwasser is een product dat volledig biologisch afbreekbaar is, zoals Miele-reinigingsmiddelen.

Regelmatig ontkalken van de vaatwasser met behulp van een product zoals citroenzuur is ook erg belangrijk. Zuur wordt aanbevolen omdat het geschikt is voor alle soorten vaatwasserbestendig materiaal. Gebruik nooit anorganische stoffen, zoals soda, want die kunnen de afwasmachine beschadigen.

Waarom is frequente reiniging van de filter van een vaatwasser belangrijk?

Het reinigen van het filter van een vaatwasser wordt meestal gezien als een enorme taak. De filters van warme luchtventilatoren verzamelen tal van stofdeeltjes, wat veel ongemak kan veroorzaken. Ze blokkeren ook de warmte-uitwisseling in warme luchtventilatoren, waardoor er effici├źntiewinsten worden gemaakt.

Als je het filter van je vaatwasmachine regelmatig reinigt, zal de prestatie en levensduur van de machine aanzienlijk verbeteren. Door het filter regelmatig te reinigen, kun je voorkomen dat de vaatwasser opzettelijk heet wordt en dat het energieverbruik hoog is.

Wat zijn de gevolgen van het gebrek aan reiniging?

Gebrekkige reiniging van een vaatwasser zal leiden tot kalkachtige opbouw in alle afvoeropeningen, waardoor de afzuiging slechts beperkt effectief is. Kalkapparaat kan de vaatwasser ook van binnenuit beschadigen. Bovendien accelereert het de slijtage van de motor, waardoor het energieverbruik mogelijk hoger is dan normaal. Dit zal resulteren in hogere energiekosten op de lange termijn.

Het gebrek aan reiniging kan ook vervelende geuren in de vaatwasser veroorzaken. Een ander probleem kan zijn dat er geen propvolle lading meer kan worden gewassen omdat er niet genoeg ruimte is voor elke stuk vaat.

Conclusie

Reiniging en onderhoud zijn vitaal voor het behouden van de prestaties van je vaatwasser, en je kunt dit doel bereiken door een goed reinigingsschema met toepasselijke reinigingsproducten te volgen. Gebruik uitsluitend Miele-reinigingsmiddelen en ontkalkers; en maak het filter van je vaatwasser regelmatig schoon, anders zullen de prestaties van je vaatwasser verslechteren, wat leidt tot hogere energiekosten. Je kunt de juiste producten vinden op Miele┬┤s website.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Reinigingschemie vaatwasser

!–StopPubText–>.