Menu Sluiten

Advies Professioneel Wassen En Drogen

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over advies professioneel wassen en drogen kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Advies Professioneel Wassen En Drogen

Reiniging Advies Professioneel Wassen En Drogen

Als een professionele wasserette- of droogservice, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat uw klanten de beste kwaliteit krijgen. Of u nu een hotel, restaurant of een andere soort onderneming runt, het reinigen van uw was- en droogapparatuur is een kritisch onderdeel van het onderhoudsproces. In dit artikel zullen we bespreken waarom regelmatige reiniging essentieel is voor een efficiënter gebruik van uw was- en droogapparatuur.

Waarom regelmatige reiniging nodig is

Het is algemeen bekend dat een schone was- en droogmachine betere prestaties levert. Maar er zijn ook andere voordelen die vaak over het hoofd worden gezien. Het niet regelmatig schoonmaken van uw machines kan leiden tot verstoppingen, slechte geuren, schimmelgroei en zelfs dure reparaties. Daarom is het van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat uw was- en droogapparatuur goed wordt onderhouden en regelmatig wordt gereinigd.

Een ander belangrijk voordeel van regelmatige reiniging is de vermindering van bacteriën en ziektekiemen. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven in de horeca en gezondheidszorg, waar hygiëne van vitaal belang is. Door uw was- en droogapparatuur goed te reinigen, kunt u ervoor zorgen dat uw klanten en medewerkers beschermd zijn tegen mogelijke ziekten en infecties.

Hoe vaak moet u uw was- en droogapparatuur reinigen?

De frequentie van het reinigen van uw was- en droogapparatuur hangt af van verschillende factoren, zoals het type gebruik en de hoeveelheid vuile was die wordt verwerkt. In het algemeen wordt aanbevolen om uw apparatuur minstens één keer per maand te reinigen. Voor bedrijven met een hoger volume kan het nodig zijn om dit eens per week te doen. Het is raadzaam om contact op te nemen met de fabrikant van uw machines voor specifieke richtlijnen voor onderhoud en reiniging.

Reinigingsadvies voor professionele wasmachines

Voor uw professionele wasmachine is het belangrijk om regelmatig de zeef en de afvoer te controleren op pluisjes en andere ophopingen. Dit kan eenvoudig worden gedaan door deze onderdelen te verwijderen en met warm water en zeep te wassen.Vergeet niet om ook de trommel en het wasmiddellade schoon te maken. Gebruik hiervoor een mild reinigingsmiddel en een zachte borstel om krassen te voorkomen.

Een ander gebied dat vaak wordt verwaarloosd is de rubberen afdichting rond de deur van de wasmachine. Vuil en resten kunnen zich hier ophopen en leiden tot onaangename geuren of zelfs schimmelgroei. Maak deze afdichting na elke wasbeurt schoon met een vochtige doek.

Reinigingsadvies voor professionele drogers

Wat betreft uw professionele droger, vergeet niet om regelmatig de pluizenfilter schoon te maken. Dit voorkomt dat pluisjes zich ophopen en de efficiëntie van uw droger verminderen. U kunt dit eenvoudig doen door de filter uit de machine te halen en met water af te spoelen.

Een ander belangrijk onderdeel van het onderhoud van uw droger is het controleren en reinigen van de ventilatieopeningen. Vuil en stof kunnen zich ophopen en de luchtstroom belemmeren, wat kan leiden tot oververhitting en brandgevaar. Het wordt aanbevolen om deze openingen minstens één keer per jaar te reinigen.

Tips voor een efficiënte reiniging

Om ervoor te zorgen dat uw was- en droogapparatuur grondig wordt gereinigd en goed wordt onderhouden, zijn hier nog enkele tips:

  • Gebruik altijd de juiste reinigingsmiddelen en materialen volgens de instructies van de fabrikant.
  • Controleer regelmatig op verstoppingen en vuilophopingen en verwijder deze onmiddellijk.
  • Zorg ervoor dat u de apparatuur volledig droogt na het reinigen om schimmelgroei te voorkomen.
  • Voer regelmatig preventief onderhoud uit om slijtage en storingen te voorkomen.

Conclusie

Het regelmatig reinigen van uw professionele was- en droogapparatuur is van vitaal belang voor een efficiënt gebruik en een langere levensduur van uw machines. Het verwijderen van vuil en bacteriën vermindert niet alleen de kans op storingen, maar zorgt ook voor een schone en gezonde werkomgeving. Volg deze tips en houd uw was- en droogapparatuur in topconditie voor de beste resultaten. Voor meer informatie over professionele was- en droogoplossingen kunt u terecht op de website van Miele.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Advies professioneel wassen en drogen

!–StopPubText–>.