Menu Sluiten

Drogers

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over drogers kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Drogers

Reiniging Drogers

In feite zijn drogers vrij eenvoudige apparaten, maar regelmatige reiniging is belangrijk om ervoor te zorgen dat ze optimaal presteren. Hieronder volgen enkele tips en tricks om uw wasdroger in topvorm te houden.

Wat Zijn De Voordelen Van Het Reinigen Van Uw Wasdroger?

Een regelmatig onderhoud van uw wasdroger heeft meerdere voordelen:

  • Het verlengt de levensduur van uw droger. Als u regelmatig de filter reinigt, vermindert u de kans op stilstaande lucht, waardoor het mogelijk is dat uw apparatuur langer meegaat.

  • Het vermindert het energieverbruik. Als de lucht in de droger niet naar behoren wordt verwerkt, verbruikt het meer stroom dan nodig. Door de filter regelmatig schoon te maken, kan het energieverbruik tot wel 20% worden verlaagd.

  • Het verbetert de droogresultaten. Wanneer de luchtcirculatie in de droger is verbeterd, worden kleren veel beter gedroogd.

Waarom Is Reiniging Belangrijk Voor Uw Droger?

Reiniging is onontbeerlijk omdat met een wasdroger lucht wordt gecirculeerd en er stof en vet in de droger terechtkomen. Als dit niet regelmatig wordt schoongemaakt, kan dit leiden tot slechte droogresultaten of zelfs ernstigere schade aan het apparaat.

De meeste merken wasdrogers hebben regelmatig een grondige reiniging nodig, afhankelijk van hoe vaak u de droger gebruikt. Vooral als u een wasmachine en droger op één plek heeft staan, is een grondig reinigingsproces van cruciaal belang voor de prestaties van het apparaat.

Wat Moet Ik Diepgaand Schoonmaken In Mijn Droger?

De Buitenkant

Houten panelen, kunststof of metaal – het maakt niet uit wat uw droger is gemaakt – u kunt de buitenkant schoonmaken met een vochtige doek en een zacht schoonmaakmiddel. Gebruik geen schuurmiddelen.

De Lade

De lade waarin het droogmiddel wordt gedaan, dient ook tweemaal per jaar grondig schoongemaakt te worden. Maak de lade eerst los van het apparaat en verwijder alle droogmiddeltabletten. Maak vervolgens de lade schoon met een vochtige doek, een zacht schoonmaakmiddel en warm water.

De Filter

De filter zit aan de achterzijde van de droger en moet minstens twee keer per jaar worden schoongemaakt. Verwijder de filter uit het apparaat en maak het schoon met een stofzuiger of een zachte borstel.

Vervolgens kunt u het filter reinigen met warm water en een mild schoonmaakmiddel. Spoel het filter goed af en laat het drogen voordat u het terugplaatst.

Andere Onderdelen

Controleer ook andere onderdelen zoals de slangen en leidingen, om te zorgen dat er geen vuildeeltjes of vuil achterblijven.

Hoe Probeer Ik Onderhoud Te Voorkomen?

Het is niet altijd mogelijk om onderhoud te voorkomen. Echter, het volgen van enkele preventieve maatregelen kan de noodzaak van frequente reiniging helpen reduceren.

  • Gebruik alleen hoogwaardig wasgoed en droogmiddel. Koop alleen kwaliteitswasgoed en droogmiddel dat langer meegaat en het risico op defecten vermindert.

  • Plaats de filter terug. Na elk gebruik, zorg ervoor dat u de filter weer terugplaatst om ervoor te zorgen dat de lucht effectief wordt verwerkt.

  • Gebruik korte droogcycli. Korte droogcycli helpen om energie te besparen en voorkomen dat de droger overbelast raakt.

Welke Drogers Zijn De Beste Om Te Reinigen?

Miele Professional-wasmachines en -drogers zijn zo ontworpen dat ze zo weinig mogelijk onderhoud nodig hebben. Ze hebben duurzame filters en een uniek reinigingssysteem waarmee de was en droogcyclus wordt gereinigd na elke gebruikssessie. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om door te drogen, waardoor het energieverbruik nog verder wordt verminderd. Ga naar Miele Professional voor meer informatie over hun producten.

Conclusie

Regelmatig onderhoud van de wasdroger is essentieel voor de veiligheid en prestaties van het apparaat. Door het wasgoed en de droger goed te onderhouden, kunnen stroom- en energiekosten worden verminderd en verlengt u de levensduur van uw droger. De investering in hoogwaardig wasgoed en droogmiddel en het gebruik van korte droogcycli helpen bij het voorkomen van frequent onderhoud. Koop uw droger bij Miele Professional voor een energiezuinig systeem met minder onderhoudskosten.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Drogers

!–StopPubText–>.