Menu Sluiten

Belang Van Reiniging Van Chirurgische Instrumenten

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over belang van reiniging van chirurgische instrumenten kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Belang Van Reiniging Van Chirurgische Instrumenten

Reiniging Belang Van Reiniging Van Chirurgische Instrumenten

Als patiënt vertrouwen we op onze artsen en chirurgen om ons te verzorgen en te genezen wanneer we ziek of gewond zijn. We gaan er automatisch van uit dat ze de beste medische opleiding hebben gehad, de meest geavanceerde apparatuur gebruiken en de meest nauwkeurige procedures volgen om ervoor te zorgen dat we de best mogelijke zorg krijgen. Maar wat als die apparatuur niet goed is gereinigd? Wat als er microscopisch kleine bacteriën en virussen op die chirurgische instrumenten zitten die naar binnen kunnen sluipen en ziektes kunnen veroorzaken? In deze blog bespreken we het belang van het reinigen van chirurgische instrumenten en hoe dit bijdraagt aan een veilige en succesvolle operatie.

De meeste mensen begrijpen dat het belangrijk is om hun handen te wassen voordat ze een wond aanraken of voedsel bereiden. Dit komt omdat handen een bron van bacteriën zijn die gemakkelijk kunnen worden overgedragen. Hetzelfde geldt voor chirurgische instrumenten. Deze instrumenten worden gebruikt tijdens operaties waarbij er bloed, weefsel en andere lichaamsvloeistoffen in aanraking komen met de instrumenten. Als deze instrumenten niet grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd, kunnen de bacteriën en virussen die zich erop bevinden worden overgedragen op de volgende patiënt die ermee in aanraking komt.

Uit onderzoek is gebleken dat ongeveer één op de twintig patiënten geconfronteerd wordt met een infectie die ze hebben opgelopen tijdens een ziekenhuisopname. Dit kan worden veroorzaakt door verschillende factoren, waaronder het niet goed reinigen van chirurgische instrumenten. Deze infecties kunnen variëren van relatief mild tot levensbedreigend, afhankelijk van de gezondheidstoestand van de patiënt en het type bacteriën dat wordt overgedragen.

Naast het risico op infecties, kan het niet goed reinigen van chirurgische instrumenten ook leiden tot verminderde prestaties van deze instrumenten. Ophoping van vuil en residu kan ervoor zorgen dat instrumenten niet meer goed werken of zelfs helemaal kapot gaan. Dit kan leiden tot vertragingen in de operatie en mogelijk zelfs tot heroperaties, wat zowel nadelig is voor de patiënt als voor de zorgkosten.

Om te voorkomen dat dit gebeurt, is het van groot belang dat chirurgische instrumenten grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd. Dit begint al direct na gebruik, door de instrumenten te spoelen om bloed en weefselresten te verwijderen. Vervolgens worden ze in een speciale reinigingsmachine geplaatst die ze ontdoet van alle resterende micro-organismen. Na het reinigen worden de instrumenten gesteriliseerd om er zeker van te zijn dat ze volledig vrij zijn van bacteriën en virussen voordat ze opnieuw worden gebruikt.

Als patiënt wil je er zeker van zijn dat je wordt verzorgd door artsen en chirurgen die de hoogste standaarden hanteren als het gaat om het reinigen en desinfecteren van chirurgische instrumenten. Daarom is het belangrijk dat ziekenhuizen en klinieken investeren in de nieuwste reinigingsapparatuur en ervoor zorgen dat hun personeel goed is opgeleid in het reinigingsproces.

Miele biedt oplossingen voor de reiniging en sterilisatie van chirurgische instrumenten die voldoen aan de strengste eisen op het gebied van hygiëne en kwaliteit. Door gebruik te maken van Miele-apparatuur kunnen ziekenhuizen en klinieken er zeker van zijn dat hun chirurgische instrumenten grondig worden gereinigd en gedesinfecteerd, wat bijdraagt aan de veiligheid en het welzijn van hun patiënten.

In conclusie, het reinigen van chirurgische instrumenten is van cruciaal belang voor een veilige en succesvolle operatie. Het voorkomt infecties en zorgt ervoor dat instrumenten optimaal functioneren. Als patiënt kunnen we gerust zijn in de wetenschap dat onze artsen en chirurgen de beste zorg bieden, dankzij de inzet van ziekenhuizen en klinieken voor het reinigen en steriliseren van deze belangrijke instrumenten.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Belang van reiniging van chirurgische instrumenten

!–StopPubText–>.