Menu Sluiten

Industrieel Wassen Kleding

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over industrieel wassen kleding kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Industrieel Wassen Kleding

Reiniging van industrieel wassen kleding

Industrieel wassen kleding heeft een lange weg afgelegd sinds Charles J. Hudson de industriële wasmachine in 1858 uitvond. Hoewel stomerijen vroeger al mechanische processen voor het reinigen van kleding gebruikten, heeft de technologie sindsdien een langzame maar continue evolutie ondergaan. Tegenwoordig worden industriële wasmachines geleverd door fabrikanten zoals Miele Professional die gespecialiseerd zijn in optimale oplossingen voor grootformaatwassing en tegelijkertijd kostenbesparende en duurzame resultaten bieden. Als je regelmatig industrieel wasgoed moet reinigen, is het belangrijk om te begrijpen hoe het proces werkt en wat je moet doen om ervoor te zorgen dat je stoffen optimaal worden gereinigd.

Voordelen van industrieel wassen

Om te beginnen, is het belangrijk om de voordelen van industrieel wassen van textiel te begrijpen. In tegenstelling tot handwas, waar personeel lange uren achter elkaar moet staan, kan industrieel wassen veel meer doen in een kortere periode met minder mensen. Industriële wasmachines hebben ook meer vermogen dan standaard wasmachines voor thuis, waardoor ze bijvoorbeeld meer vervuiling en vuilnis kunnen wegwerken voordat ze klaar zijn. Omdat professionele machines gemaakt zijn van hoogwaardige materialen, kunnen ze bestand zijn tegen de meeste corrosieve producten die worden gebruikt bij het wassen van textiel en beter bestand zijn tegen de harde reinigingsprocessen.

De juiste stoffen voor industrieel wassen

Een andere belangrijke factor bij het wassen van kleding is het kiezen van de juiste stoffen. Er zijn veel verschillende soorten stoffen en materialen die nodig zijn om te kunnen wassen. Sommige stoffen, zoals polyester, kunnen gemakkelijk worden gereinigd en gewassen met industriële wasmachines, terwijl anderen meer speciale aandacht nodig hebben. Zware stoffen zoals denim of suède moeten bijvoorbeeld buiten de machine worden gewassen, terwijl delicaat badlinnen alleen handmatig mag worden gewassen.

Het juiste wasmiddel kiezen

Het kiezen van het juiste wasmiddel is ook belangrijk bij het gebruik van industriële wasmachines. Het gebruik van reinigingsoplossingen en wasmiddelen is afhankelijk van het type stof dat moet worden gereinigd en de vervuiling die erin zit. Wasmiddelen kunnen worden gecategoriseerd als neutraal, alkalisch of zuur, afhankelijk van de samenstelling en het pH-niveau. Neutraal wasmiddel is het meest geschikt voor kledingstukken en stoffen die niet erg vuil zijn, terwijl alkalisch wasmiddel beter geschikt is voor het verwijderen van hardnekkige vlekken en vuil.

Belangrijke factoren bij het gebruik van industriële wasmachines

Industriële wasmachines worden vaak gebruikt voor het wassen van grote hoeveelheden kleding of katoenen stoffen. Het gebruik van de juiste temperatuur, sterkte en volumedoseringen is cruciaal bij het gebruik van industriële wasmachines. Fabrikanten zoals Miele Professional bieden op maat gemaakte oplossingen voor grote wasprocessen met betrouwbare bedieningssystemen die kunnen worden gebruikt om de juiste doseringen en functies te selecteren.

Chemische processen voor sterk vervuilde stoffen

Voor sterk vervuilde stoffen of kleding die bloed, vet of olie bevatten, kunnen chemische processen nodig zijn om het wasgoed optimaal te reinigen. Dit is een zeer energieintensief proces waarbij detergenten en bleekmiddelen in verschillende stappen worden toegevoegd om zelfs de hardnekkigste vlekken te verwijderen. Er moet een goede balans worden gevonden tussen het gebruik van zware chemicaliën en het behoud van de kwaliteit van de stoffen.

Kevlar wasprogramma´s

Er zijn speciale wasprogramma´s gemaakt voor delicate stoffen zoals Kevlar®, die specifieke temperaturen en behandelingsmethoden vereisen. Kevlar® is al decennialang een populaire stof voor het maken van kogelvrije vesten, en het vereist een speciaal wasprogramma dat kan worden ingesteld door een wasserij om schade aan de stof te voorkomen.

Automatisch economisch wassen

Een andere innovatie die door fabrikanten zoals Miele Professional is geïntroduceerd, is de ´automatisch economisch wassen´-functie. Het doel ervan is om 30% tijd en energie te besparen bij het wassen met veel waterverbruik. Deze functie maakt gebruik van verschillende temperatuur- en vulkanisatiemetingen om ervoor te zorgen dat het wasgoed schoon wordt, terwijl het tegelijkertijd letterlijk en figuurlijk geld bespaart.

Met deze tips en tricks kun je zeker weten dat je kleding optimaal wordt gereinigd met industriële wasmachines. Door de juiste reinigingsoplossingen, stoffen en wasprogramma´s te kiezen, kun je ervoor zorgen dat je kledingstukken altijd weer net zo stralen als wanneer je ze voor het eerst hebt gekocht. Kijk voor meer informatie en producten op Miele Professional.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Industrieel wassen kleding

!–StopPubText–>.