Menu Sluiten

Hygienische Wassen

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over hygienische wassen kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Hygienische Wassen

Reiniging Hygiënisch Wasse: Hoe Stoffen en bacteriën Uit Professionele Textiel en Apparatuur Volledig Te Verwijderen

De hygienevereisten voor professioneel textiel en apparatuur zijn hoog. Dit is omdat het een directe impact heeft op de kwaliteit van de diensten die worden verleend. Bovendien is er een zorg voor de veiligheid en gezondheid van de mensen die deze diensten gebruiken. Om deze reden is het essentieel dat alle bedrijven die beroepsmatige diensten aanbieden, hun textiel en apparatuur hygiënisch wassen. In dit artikel wordt uitgelegd hoe deze reiniging effectief kan worden uitgevoerd.

Waarom is hygiënisch wassen belangrijk?

Hygiënisch wassen is een belangrijke stap in het proces van het verminderen van het risico op infecties en andere gezondheidsgerelateerde problemen. Het is een noodzakelijke stap om te voorkomen dat bacteriën en stoffen die op textiel en/of apparatuur aanwezig zijn, verspreid worden. Als hygiënisch wassen niet adequaat wordt uitgevoerd, kunnen bacteriën en andere schadelijke stoffen verspreid worden naar andere personen waardoor zij worden blootgesteld aan mogelijk besmettelijke ziekten.

Wat is hygiënisch wassen?

Hygiënisch wassen is een bewezen techniek van het gebruik van warm water met detergent en desinfecterende stoffen om te helpen bij het verminderen van de aanwezigheid van pathogene organismen, stoffen en bacteriën die schadelijk kunnen zijn. Tijdens het hygiënisch wassen worden alle materiaal dat is gebruikt, zoals handdoeken, beddengoed, linens, enz., met warm water vermengd met een detergent of desinfecterende stof. Het materiaal wordt dan in een wasmachine en droger gestopt om de bacteriën te doden.

Vereisten voor hygiënisch wassen

Om hygiënisch te wassen, moeten alle benodigdheden voldoen aan de vereisten. Er zijn een aantal zaken die nodig zijn voor hygiënisch wassen, waaronder warm water, detergent of een desinfecterende stof, een wasmachine, en een droger. Alle gebruikte materialen moeten worden vervangen voordat er nieuw materiaal wordt gebruikt. Verder moet alles worden beschermd met handschoenen en mondkapjes.

Hoe kan men hygiënisch wassen?

Hygiënisch wassen kan op een aantal verschillende manieren worden uitgevoerd. Miele Professional biedt een breed scala aan professionele wasserij- en luchtreinigingssystemen. Deze systemen zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat textiel, beddengoed en andere materialen grondig worden gereinigd en desinfecteerd. Systemen zoals de WDD 320 Wasserijdrogers en de MCE 320 Luchtreinigingsystemen helpen bij het verwijderen van bacteriën en stoffen uit textiel dankzij hoge temperaturen en een combinatie van luchtinjectie en luchtverplaatsing. Door het gebruik van deze systemen kan een effectieve hygiënische wassing worden gegarandeerd.

Voordelen van hygiënisch wassen

Het hygiënisch wassen van textiel en apparatuur heeft tal van voordelen. Ten eerste helpt het bij het verminderen van het risico op infecties en andere gezondheidsgerelateerde problemen. Ook voorkomt het verspreiding van bacteriën naar andere personen. Verder helpt het bij het verminderen van het risico op allergieën door het verwijderen van stofmijten en andere allergie-veroorzakende stoffen. Tenslotte helpt het bij het verhogen van de algemene levensduur van regelmatig gebruikte textiel en apparatuur.

Hoe vaak moet men hygiënisch wassen?

Hoewel hygiënisch wassen een belangrijke factor is in het voorkomen van gezondheidsproblemen, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat hygiënisch wassen niet onbeperkt kan worden uitgevoerd. Om optimale resultaten te behalen, moet de frequentie van de reiniging afhankelijk zijn van de omstandigheden waarin het textiel en de apparatuur worden gebruikt. In het algemeen is het aan te raden om het materiaal elke week te wassen, met extra aandacht voor eventuele schade of vlekken.

Conclusie

Hygiënisch wassen is een essentiële stap in het verminderen van het risico op infecties en allergieën. Door de juiste procedures te volgen bij het wassen van textiel en apparatuur kan het risico op verspreiding van schadelijke stoffen en bacteriën worden verminderd. Miele Professional biedt een breed scala aan professionele wasserij- en luchtreinigingssystemen die effectief kunnen helpen bij het verwijderen van stoffen en bacteriën uit textiel en apparatuur.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Hygienische wassen

!–StopPubText–>.