Menu Sluiten

Goed Professioneel Wassen

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over goed professioneel wassen kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Goed Professioneel Wassen

Reiniging Goed Professioneel Wassen: Tips en Tricks voor een Efficiënte Wasbeurt

Als het gaat om het wassen van professionele kleding, is het belangrijk om een efficiënte en effectieve reinigingsmethode te gebruiken. Dit zorgt niet alleen voor een schone was, maar ook voor een langere levensduur van de kleding en bespaart tijd en kosten op lange termijn. In dit artikel zullen we enkele tips en tricks delen voor een grondige en professionele wasbeurt.

Het belang van een professionele wasbeurt

Een goede professionele wasbeurt zorgt voor een grondige reiniging van de kleding en verwijdert hardnekkige vlekken en geuren. Dit is vooral belangrijk in sectoren waar hygiëne van groot belang is, zoals in de gezondheidszorg, horeca en industrie. Daarnaast draagt het ook bij aan de uitstraling van uw bedrijf, aangezien medewerkers er representatief uitzien met schone en goed verzorgde kleding.

Voorkom beschadigingen met de juiste instellingen

Voordat u begint met wassen, is het belangrijk om de juiste instellingen te kiezen op uw professionele wasmachine. Deze kunnen verschillen per type kledingstuk en stof, dus het is essentieel om de instructies van de fabrikant te volgen. Het gebruik van de verkeerde instellingen kan ervoor zorgen dat de stof beschadigd raakt of dat vlekken niet goed worden verwijderd.

Bij het selecteren van de juiste instellingen, is het ook belangrijk om rekening te houden met de mate van vervuiling en de grootte van de waslading. Een te grote lading kan ervoor zorgen dat kleding niet goed schoon wordt en een te kleine lading is niet efficiënt en verspilt water en energie.

Maak gebruik van de juiste wasmiddelen

Het gebruik van het juiste wasmiddel is cruciaal voor een professionele wasbeurt. Het is belangrijk om te kiezen voor een wasmiddel dat geschikt is voor de stoffen die u wast en dat hardnekkige vlekken en geuren verwijdert. Voor extra vuile was kunt u overwegen om een voorwasprogramma te gebruiken of een speciaal vlekverwijderingsmiddel toe te voegen.

Daarnaast is het belangrijk om niet te veel wasmiddel te gebruiken. Dit kan leiden tot resten op de kleding en kan ervoorzorgen dat de wasmachine sneller verstopt raakt. Volg daarom altijd de dosering die op de verpakking staat aangegeven.

Gebruik de juiste temperatuur

Het is belangrijk om rekening te houden met de temperatuur bij het wassen van professionele kleding. Het gebruik van te hoge temperaturen kan ervoor zorgen dat de stof krimpt, zijn kleur verliest of beschadigd raakt. Daarnaast is het onnodig om op hoge temperaturen te wassen, aangezien dit meer energie verbruikt.

Kies daarom voor een lagere temperatuur, tenzij de stof en vlekken dit echt vereisen. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een ecoprogramma, dat een lage temperatuur combineert met een langere wastijd voor een efficiënte en milieuvriendelijke wasbeurt.

Maak gebruik van de juiste droogmethode

Als het gaat om het drogen van professionele kleding, is het belangrijk om de juiste methode te kiezen. Voor sommige stoffen is het beter om te kiezen voor luchtdrogen in plaats van een droogtrommel. Dit voorkomt krimp en bespaart energie.

Als u gebruikmaakt van een droogtrommel, kies dan voor een laag toerental om beschadigingen aan de stof te voorkomen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om antikreukprogramma´s te gebruiken om strijken te besparen.

Investeer in een professionele wasmachine

Een professionele wasmachine is een waardevolle investering voor bedrijven die regelmatig grote hoeveelheden kleding moeten wassen. Deze machines zijn speciaal ontworpen voor professioneel gebruik en bieden verschillende programma´s en instellingen voor een grondige en efficiënte wasbeurt. Daarnaast gaan ze langer mee dan huishoudelijke wasmachines en besparen ze op lange termijn tijd en kosten.

Conclusie

Een goed professioneel wasproces begint met de juiste instellingen en wasmiddelen, gevolgd door aandacht voor temperaturen en droogmethodes. Door te investeren in een professionele wasmachine en het volgen van deze tips en tricks, zorgt u voor een efficiënte en effectieve reiniging van uw kleding. Dit zorgt niet alleen voor een schone en hygiënische werkomgeving, maar verlengt ook de levensduur van uw kleding en bespaart op lange termijn tijd en kosten.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Goed professioneel wassen

!–StopPubText–>.