Menu Sluiten

Instrumentenbehandeling Tandartspraktijken

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over instrumentenbehandeling tandartspraktijken kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Instrumentenbehandeling Tandartspraktijken

Reiniging Instrumentenbehandeling Tandartspraktijken

De tanden van een patiënt zijn erg belangrijk. De behandeling die de tandarts geeft, moet zorgvuldig en hygiënisch worden uitgevoerd om ziekte te voorkomen. Daarom is het belangrijk dat de instrumenten die tijdens de behandeling worden gebruikt schoon en steriliteit gebleven. De meeste tandartsen gebruiken daarom sterilisatoren om hun instrumenten te reinigen en te steriliseren voor gebruik. Deze sterilisatoren zijn krachtige apparaten waarmee tandartsen hun instrumenten hygiënisch kunnen bereiden voor gebruik. In dit bericht zullen we wat meer vertellen over de verschillende soorten sterilisatoren en hoe belangrijk ze zijn voor de hygiëne in tandartspraktijken.

Wat Is Een Sterilisator?

Een sterilisator is een professionele reinigingsmachine die wordt gebruikt om medische instrumenten of andere objecten te steriliseren voor gebruik. Ze worden gebruikt in tandartspraktijken, ziekenhuizen en andere medische instellingen om ervoor te zorgen dat alle instrumenten die worden gebruikt vrij zijn van bacteriën, virussen en andere ongewenste stoffen.

Hoe Werkt Een Sterilisator?

Een Sterilisator werkt door de objecten die erin worden geplaatst te stomen. Het stoomproces maakt gebruik van hete stoom om bacteriën, virussen en schimmels te doden. De temperatuur en de druk van de stoom zijn afgestemd op het type item dat wordt gesteriliseerd, en het proces duurt meestal ongeveer 30 minuten. Als een object is gesteriliseerd, wordt het verpakt in een speciale plastic zak voor opslag en transport, zodat het tijdens opslag niet wordt blootgesteld aan weer en andere ongunstige factoren.

Soorten Sterilisatoren

Er zijn verschillende soorten sterilisatoren beschikbaar, afhankelijk van de doelen van de tandarts. Elke sterilisator heeft zijn eigen voordelen, waardoor het moeilijk wordt om er één te kiezen. De meest populaire types sterilisatoren zijn:

Automatische Sterilisatoren

Automatische sterilisatoren zijn perfect voor praktijken met veel patiënten, omdat ze een sneller en gemakkelijker proces bieden voor het steriel maken van instrumenten. Het proces is volledig geautomatiseerd, dus je hoeft alleen objecten te laden, de juiste instellingen te selecteren en te wachten tot het proces is voltooid.

Kaststerilisatoren

Kaststerilisatoren zijn kleinere machines die lijken op een oven. Ze hebben vaak geïntegreerde timers en temperatuur- en drukinstellingen, zodat je objecten dieper en langer kan steriliseren voor een efficiënter en effectiever resultaat.

Stoomovens

Stoomovens worden gebruikt voor het steriler maken van instrumenten zoals scalers, freeskoppen en endodontische instrumenten. Ze zijn zeer effectief bij het gladmaken en het verwijderen van aanslag op de instrumenten.

Waarom Is Reiniging En Sterilisatie Belangrijk Voor Tandartspraktijken?

Het Goede nieuws is dat steriliseren het effectiefste middel is om objecten zoals instrumenten volledig schoon te maken. Steriliseren gaat veel dieper dan alleen maar ontsmetten. Door objecten te steriliseren kunnen tandartsen ervoor zorgen dat ze geen bacteriën of virussen meer overbrengen naar een volgende patiënt. Dit zorgt ervoor dat patiënten niet worden blootgesteld aan ziekteverwekkers en dat de patiëntveiligheid maximale gegarandeerd is.

Daarnaast helpt het gebruik van sterilisatoren bij het verlengen van de levensduur van instrumenten. De stoom die wordt gebruikt door de sterilisator verwijdert aanslag en verstopte deeltjes van instrumenten, waardoor ze in topconditie blijven. Dit helpt tandartsen bij het maximaliseren van hun investeringen en voorkomt dat ze voortdurend nieuwe instrumenten moeten kopen.

Gebruik Van De Sterilisator

Voor een optimaal gebruik van de sterilisator, moeten tandartsen de instructies van de fabrikant volgen. De meeste sterilisatoren hebben verschillende instellingen voor verschillende soorten objecten. Tandartsen moeten ervoor zorgen dat ze de correcte instelling voor het item dat ze gaan steriliseren selecteren en de timer instellen zoals aanbevolen door de fabrikant.

Het is ook belangrijk om te weten dat elk item dat wordt gestoomd droog moet zijn. Als het vochtig is, moeten tandartsen het item eerst laten drogen voordat ze het in de sterilisator plaatsen.

Profiteer Van Miele

Miele biedt prachtige oplossingen voor professioneel gebruik in tandartspraktijken, klinieken en ziekenhuizen. Met hun sterilisatoren kunnen tandartsen hun instrumenten krachtig en hygiënisch bereiden voor gebruik. Miele heeft een breed scala aan modellen, van simpele horren modellen tot modellen met multiple programma´s. Neem een kijkje op miele.be/nl/professional/sterilisatoren-396.htm voor meer informatie.

De hygiëne en veiligheid van zowel patiënten als artsen is extreem belangrijk. Daarom is het belangrijk dat tandartsen de beste middelen en apparatuur gebruiken om hun werk goed uit te voeren. Sterilisatoren helpen bij het verzekeren van een hygiënische werkomgeving en bieden de veiligheid die artsen nodig hebben om hun patiënten te helpen met de beste zorg.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Instrumentenbehandeling tandartspraktijken

!–StopPubText–>.