Menu Sluiten

Industriele Vaatwasser

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over industriele vaatwasser kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Industriele Vaatwasser

Reiniging Industriele Vaatwasser

Industriële vaatwassers zijn een must in elke professionele keuken, of het nu gaat om een kleine café of een 5-sterren restaurant om je vrienden thuis te verrassen. Zonder deze krachtige machines is het onmogelijk om binnen een redelijke tijd alle kookgerei of kookgerei schoon te krijgen. Maar hoe moet je industriële vaatwassers reinigen? In dit artikel leggen we uit hoe u de beste resultaten uit deze krachtige apparaten kunt halen en hoe u ervoor kunt zorgen dat alles schoon blijft.

Hoe Een Industriële Vaatwasser Te Reinigen

Industriële vaatwassers bieden een volledig geautomatiseerde oplossing voor het wassen van kookgerei, waardoor u minder tijd kwijt bent aan het schoonmaken. Ze werken doorgaans volgens hetzelfde principe: water wordt verwarmd, de vaatwasser voegt reinigingsmiddelen toe en spoelt daarna het gereedschap schoon. Echter, met zo´n krachtig apparaat komen er een paar extra dingen bij kijken wat betreft de reiniging.

Waterfilters

Waterfilters zijn van vitaal belang om het meeste uit je industriële vaatwasser te halen. Waterfilters filteren soliden uit de toevoerlijnen, zodat diepvriesproducten, stukjes voedsel, metalen draadjes, enzovoort, geen kans krijgen de vaatwasser binnen te dringen. Naast het verhinderen van schade, kunnen filters nare smaken uit het water verminderen. De filters moeten regelmatig vervangen worden, en zou minstens een keer per jaar gecontroleerd moeten worden. Als de filters niet regelmatig gecontroleerd en vervangen worden, kan er schade ontstaan aan de vaatwasser.

Chemische Reiniging

Chemische reiniging is een geweldige manier om je vaatwasser schoon te houden. Chemische reiniging helpt om een geïnfecteerd reservoir, leidingen en kranen schoon te maken. Gebruik alleen chemische reinigingsmiddelen die specifiek bedoeld zijn voor gebruik in industriële vaatwassers. Vermijd het gebruik van schuurmiddelen of andere abrasieve middelen. Als je tijd nodig hebt om de reservoirs en leidingen schoon te maken, doe dit dan gedurende de normale sluitingstijden.

Spoelgates Reinigen

De spoelgates zijn de meest gevoelige onderdelen van een industriële vaatwasser. Als je vaatwasser problemen begint te vertonen, kunnen de spoelgates het probleem zijn. Daarom is het belangrijk om deze elementen regelmatig schoon te maken. De spoelgates moeten gemakkelijk toegankelijk zijn voor grondige reiniging. Gebruik een afwasborstel en warm water met een mild reinigingsmiddel.

Tankreiniging

Het tankreservoir van een industriële vaatwasser moet zorgvuldig met regelmaat worden gereinigd. Goede tankreiniging is noodzakelijk om het goede functioneren van de vaatwasser te waarborgen. De tanks moeten om de twee weken worden leeggemaakt en grondig gereinigd met een geschikt reinigingsmiddel. Als het te veel afvaloplossing bevat, kun je water toevoegen en deze vervolgens uitspoelen. Na het reinigen van de tank, kun je deze opnieuw vullen met afwasmiddel en de vaatwasser daarna starten.

Onderhoud Van De Vaatwasser

Net zoals alle andere elektronische apparaten vereist een industriële vaatwasser regelmatig onderhoud. Het is belangrijk om de buitenkant van de machine te controleren op eventuele tekenen van corrosie of schade. Zorg ervoor dat alle onderdelen, met name de contactpunten, netjes worden schoongemaakt. Controleer regelmatig alle elektrische verbindingen om er zeker van te zijn dat ze netjes aangesloten zijn. Als er problemen optreden, neem dan contact op met een professionele serviceprovider.

De Juiste Vaatwasser Kiezen

Voordat je een industriële vaatwasser koopt, is het belangrijk om na te denken over welk type unit het beste past bij je behoeften. Er zijn verschillende modellen beschikbaar, van de traditionele batchunit tot de moderne high-performance Tote-washers. Neem de tijd om te onderzoeken hoeveel vaatwerk er precies gewassen moet worden, hoe groot de ruimte is in de keuken, en wat voor soort afwassen de meeste voorkomt. Miele Professional heeft een breed scala aan industriële vaatwassers, waaronder professionele vaatwassers die geschikt zijn voor de meeste professionele koken omgevingen.

Een industriële vaatwasser is een krachtig apparaat dat het wassen van kookgerei sneller en efficiënter maakt. De sleutel tot goede prestaties ligt in regelmatig onderhoud om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van de machine correct werken. Zorg ervoor dat je regelmatig de filters vervangt om schade aan de vaatwasser te voorkomen, en gebruik chemische reinigingsmiddelen om het gereedschap en de leidingen schoon te maken. Als u op zoek bent naar een industriële vaatwasser, kies dan voor een model dat aan uw behoeften voldoet, zoals de professionele vaatwassers van Miele Professional. Op https://www.miele.be/nl/professional/professionele-vaatwassers-388.htm vind je al hun beschikbare modellen.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Industriele vaatwasser

!–StopPubText–>.