Menu Sluiten

Inrichting Keuken

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over inrichting keuken kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Inrichting Keuken

Reiniging Inrichting Keuken: Tips & Tricks

Met een goede en regelmatige reiniging van je keukeninrichting levert je dat op de langetermijn een hoop voordelen op. Een schoon en hygiënisch werkblad, een glanzende vloer, en mooie goed verzorgde apparaten die langer meegaan. Als je jouw keukeninrichting regelmatig goed onderhoudt, voorkom je ook dat bacteriën zich verspreiden en voorkom je het ontstaan en de verspreiding van vervelende geurtjes. Maar hoe ga je nou precies te werk? Deze blog geeft je tips & tricks!

Blad en Spoelbak

Het is belangrijk dat je je blad en spoelbak goed schoonmaakt. Vervuiling in je keuken begint meestal bij je blad en spoelbak. Gebruik hiervoor speciale reinigingsmiddelen die daarvoor bedoeld zijn. Gebruik liefst warm water en een handdoek. Denk eraan dat er ook een aantal fijne bestanddelen in je les- of spoelwater kunnen zitten waar een handdoek moeite mee heeft. Om je blad en spoelbak goed te reinigen, gebruik je hier daarom speciale middelen voor.

Plinten

Bij het schoonmaken van de plinten moeten we oppassen. Hardnekkige vlekken vallen soms lastig weg te krijgen. Voorkom hardnekkige vlekken door regelmatig je plinten af te vegen met een doek en stofzuiger. Wil je het echt grondig doen? Dan kun je de hele plint afnemen met een sopje. Let wel op de materialen waar je plint van gemaakt is, om te weten wat de beste manier van reiniging is.

Deurdrangers

Deurklinken en deurdrangers kunnen zich, vaak ongemerkt, ophopen vuil. Maar een deurklink en deurdranger zijn juist de plekken waar veel mensen aankomen en dus waar veel bacteriën op kunnen terecht komen. Het schoonmaken van je deurdrangers is dus erg belangrijk. Gebruik hiervoor ammoniakvrije reinigingsmiddelen en werk van boven naar beneden.

Kookplaat

Kookplaten worden in de keuken vaak intensief gebruikt. Om de kookplaat goed te reinigen is het belangrijk dat je goede reinigingsmiddelen gebruikt die speciaal voor kookplaten bedoeld zijn. Gebruik hiervoor liefst warme lappen met een neutral detergent en pas op voor krassen.

Gasfornuis

Een gasfornuis vereist iets meer aandacht dan de meeste andere apparaten. Breng je gasfornuis regelmatig naar een vakman voor onderhoud. Het is belangrijk dat alle onderdelen goed worden onderhouden. Dit dient vooral ter voorkoming van uitval en een uitbarsting.

Vaatwasser

Om je vaatwasser optimaal te laten werken is het verstandig om je filter regelmatig te schoonmaken. Dit doe je door alle losse delen uit elkaar te halen en deze goed te reinigen. Verwijder ook hardnekkige vlekken met een afwasborstel. Om je vaatwasser optimaal te laten functioneren is het verstandig om speciale detergenten te gebruiken die speciaal voor vaatwassers bedoeld zijn. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan Miele Professional Accessoires en Detergenten https://www.miele.be/nl/professional/accessoires-professionele-detergenten-professionele-vaatwassers-441.htm

Koelkast

Een regelmatig onderhoud van je koelkast is belangrijk om de energie-efficiëntie ervan zo hoog mogelijk te houden. Verschillende apparatuur kan hierbij voor je helpen. Denk aan een thermostaat, of een filter om het koelmiddel te vervangen. Ook is het van belang om je koelkast regelmatig te reinigen met een milde zeep. Zo voorkom je vuil en bacteriën en zorg je ervoor dat je koelkast goed functioneert.

Conclusie

Met de juiste tips & tricks blijft je keukeninrichting schoon en fris. Maak je blad en spoelbak, plinten, deurdrangers, kookplaat, gasfornuis en vaatwasser schoon met de juiste producten voor het beste resultaat. Denk ook aan onderhoud van je koelkast en gasfornuis. Zo heb je op de lange termijn veel profijt van een goede en regelmatige reiniging van je keukeninrichting.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Inrichting keuken

!–StopPubText–>.