Menu Sluiten

Overzicht Professionele Droogkasten

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over overzicht professionele droogkasten kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Overzicht Professionele Droogkasten

Reiniging Overzicht Professionele Droogkasten

Een professionele droogkast is een krachtig apparaat dat veel voordelen biedt. Het maakt het mogelijk om kleding en andere materialen op een snelle, efficiente manier te drogen. Echter, net zoals met elk apparaat, is het belangrijk dat je regelmatig onderhoud plegt, zodat je er langer plezier van hebt. In dit artikel bestuderen we hoe je een professionele droogkast goed schoonmaakt.

Waarom is reiniging belangrijk?

Reiniging is van cruciaal belang als het gaat om het behoud van de levensduur van je droogkast. Het vermindert het risico op onnodige storingen en voorkomt het verschijnen van hardnekkige geuren. Daarnaast zorgt regelmatig onderhoud ervoor dat je droger energiezuiniger blijft werken en dat kleding optimaal gedroogd wordt. Al met al kun je met gemak verschillende problemen vermijden door gebruik te maken van de juiste reinigingspraktijken voor je droogkast.

Wat moet je reinigen?

Het mag duidelijk zijn dat een droogkast een aantal verschillende onderdelen heeft die allemaal schoongemaakt moeten worden. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om het filter, de contouren en ventilatieroosters. Ook het bedieningspaneel vraagt om speciale aandacht. Hier volgt een korte uitleg over de verschillende onderdelen en hoe je ze schoonmaakt.

Filter

Het filter is een essentieel onderdeel van de droogkast. Het filter moet regelmatig schoongemaakt worden om de luchtstroom in je droogkast te waarborgen. Daarom moet je het filter na elke cyclus schoonmaken. Dit kan met een stofzuiger of met een katoenen doek.

Contouren en ventilatieroosters

De contouren en ventilatieroosters moeten ook schoongemaakt worden. Hierbij moet je voorzichtig zijn om te voorkomen dat je deze onderdelen beschadigt. Gebruik hiervoor een zachte borstel en zorg dat er geen stof of schimmelresten achterblijven.

Bedieningspaneel

Het bedieningspaneel behoeft ook regelmatig onderhoud. Gebruik hiervoor een zachte, vochtige doek en licht op alcohol gedrenkt papier. Wrijf over het oppervlak met lichte druk en let erop dat je de knoppen niet beschadigt.

Hoe vaak moet je je droogkast reinigen?

De manier waarop je je droogkast schoonmaakt, hangt af van de frequentie waarin je deze gebruikt. Als je je droogkast regelmatig gebruikt, zal je het filter en de contouren waarschijnlijk na elk gebruik moeten schoonmaken. Als je de droger minder gebruikt, kun je er mee wegkomen om deze onderdelen om de paar maanden te reinigen.

Wat kun je doen voor goede resultaten?

Als je een professionele droogkast hebt, betekent dit dat je over een sterkere motor beschikt dan bij een standaard droogkast. Daarom moet je ervoor zorgen dat je een Miele Professional-droger gebruikt https://www.miele.be/nl/professional/drogers-391.htm en deze regelmatig schoonmaakt en onderhoudt. Om de levensduur van je droger te verlengen, is het ook aan te raden om een droogverzorgingsproduct zoals Miele´s WoolCare Pro te gebruiken. Dit product voorkomt dat kleding en materialen kneuzen, en helpt je te voorkomen dat je droger slijtage oploopt.

Tweevoudige reiniging

Een tweevoudige reiniging houdt in dat je een mild detergent gebruikt om de buitenkant van je droger schoon te maken. Hiervoor is een zachte, vochtige doek voldoende. Voor de binnenkant van je droger is het raadzaam om een zwaardere reiniging uit te voeren, zodat eventuele geuren en stof en vuil verdwijnen.

Belangrijke tips

Hieronder volgen enkele belangrijke tips om de levensduur en prestaties van je droger te verbeteren.

  • Verwijder na elke cyclus het filter en maak deze schoon.
  • Controleer en verwijder na elke cyclus eventueel afval dat in de machine terecht is gekomen.
  • Controleer en verwijder eventueel geaccumuleerde stof en vuil van het bedieningspaneel en de contouren en ventilatieroosters.
  • Gebruik een droogverzorgingsproduct om je kleding en materialen te beschermen.

Samenvatting

Onderhoud plegen aan je professionele droger is een essentiële taak om er langer plezier van te hebben. Door regelmatig de filter, contouren, ventilatieroosters en het bedieningspaneel te reinigen, kun je onnodige problemen vermijden. Bovendien kun je je droger energiezuiniger laten werken en voorkom je kneuzingen van kleding en materialen door het gebruik van een droogverzorgingsproduct. Vergeet niet om de onderdelen na elke cyclus schoon te maken, zodat je optimale resultaten bereikt.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Overzicht professionele droogkasten

!–StopPubText–>.