Menu Sluiten

Advies Reiniging Chirurgische Instrumenten

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over advies reiniging chirurgische instrumenten kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Advies Reiniging Chirurgische Instrumenten

tandheelkunde | Sterilisatoren | desinfecteren | dierenartsen | dierenverzorging | 

Reiniging Advies Reiniging Chirurgische Instrumenten

Met de komst van technologische en medische vooruitgang is chirurgische instrumentenreiniging uitgegroeid tot een essentieel onderdeel van elke zorgverlener. Er zijn verschillende manieren om de instrumenten goed schoon te maken, maar de juiste procedure hangt af van het soort chirurgisch instrument dat wordt gebruikt. In dit artikel geven we een overzicht van wat je moet weten over de reiniging van chirurgische instrumenten en geven we tips over hoe je deze reiniging kunt uitvoeren.

Wat zijn chirurgische instrumenten?

Chirurgische instrumenten zijn gereedschappen die artsen en medisch personeel gebruiken om operaties uit te voeren. Ze variëren in grootte en vorm en zijn gemaakt van verschillende materialen, waaronder metaal, kunststof, rubber en glas. De meest voorkomende chirurgische instrumenten zijn scalpels, snijdingen, verwijders, hechtingen, naalden, spreiders enzovoort.

Wat is chirurgische instrumentenreiniging?

Reiniging van chirurgische instrumenten is een proces dat bestaat uit het verwijderen van biologische aanslag, zoals bloed, speeksel, weefsel en bevochtiging, van chirurgische instrumenten. Het doel is om infecties te voorkomen en de kwaliteit en duurzaamheid van de apparatuur te behouden.

Waarom is chirurgische instrumentenreiniging belangrijk?

Door chirurgische instrumenten te reinigen, kunnen mogelijke infecties bij patiënten worden voorkomen. Als het instrument niet goed wordt gereinigd, kan er bacteriën, virussen of andere micro-organismen op blijven zitten die potentieel schadelijk kunnen zijn voor de patiënt. Daarom is het erg belangrijk dat alle instrumenten grondig worden gereinigd voordat ze worden gebruikt.

Hoe kun je chirurgische instrumenten reinigen?

Er zijn verschillende methode om chirurgische instrumenten te reinigen. De meeste ziekenhuizen gebruiken chemische sterilisatie (ook wel autoclaaf genoemd) om alle instrumenten te desinfecteren. Autoclaven maken gebruik van luchtdruk, stoom en temperaturen van 135°C om schimmel, bacteriën en andere micro-organismen te doden. Andere methoden zijn handmatige sterilisatie, waarbij kant-en-klare oplossingen worden gebruikt, en ultrasone technologie, waarbij sprake is van schokgolven die worden gegenereerd door geluidsgolven en trillingen.

Welke instrumenten moeten worden gereinigd?

Het is belangrijk om alle instrumenten grondig te reinigen, ongeacht de complexiteit ervan. Alle instrumenten die tijdens een operatie worden gebruikt, moeten worden gereinigd voordat ze opnieuw worden gebruikt. Dit betekent dat zelfs de meest eenvoudige, alledaagse instrumenten, zoals scalpels, naalden en tweezers, grondig moeten worden gereinigd.

Hoe om te gaan met chirurgische instrumenten na reiniging?

Na het reinigen van de instrumenten, moeten ze worden gesteriliseerd of gedesinfecteerd om ziektekiemen te verwijderen. Daarna kunnen ze worden verpakt voor toekomstig gebruik of worden teruggebracht naar de apotheek. Ze moeten altijd in een aparte, goed geventileerde container worden bewaard, en nooit worden blootgesteld aan direct zonlicht. Het is ook belangrijk om regelmatig een grondige inspectie te doen om er zeker van te zijn dat al het materiaal is gereinigd en gedesinfecteerd volgens de richtlijnen.

Wat zijn de beste producten voor chirurgisch instrument reinigen?

Er zijn veel verschillende producten beschikbaar voor het reinigen van chirurgische instrumenten. Miele biedt een breed scala aan professionele apparatuur en middelen, zoals autoclaven, wasmachines, drogers, stomerijen en speciale reinigings- en desinfectieproducten, die speciaal zijn ontwikkeld voor het reinigen van chirurgische instrumenten. Miele biedt ook advies en ondersteuning voor artsen en klinieken.

Het is ook belangrijk om veiligheidsmaatregelen te nemen bij het reinigen van chirurgische instrumenten. Dit betekent dat medisch personeel handschoenen en schorten moet dragen om contact met bloed en andere biologische stoffen te voorkomen. Het is ook belangrijk om uitgerust te zijn met een masker en andere persoonlijke beschermingsmiddelen om veilig te werken.

Reiniging van chirurgische instrumenten is een cruciaal onderdeel van elke zorgverlener. Door de juiste procedures te volgen en het juiste materiaal te gebruiken, kunnen artsen en medisch personeel zich ervan verzekeren dat instrumenten veilig en hygiënisch worden gebruikt, en dat patiënten optimaal worden beschermd tegen infecties.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Advies reiniging chirurgische instrumenten

!–StopPubText–>.