Menu Sluiten

Ontkalkingsfrequentie Stoomstrijksysteem

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over ontkalkingsfrequentie stoomstrijksysteem kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Ontkalkingsfrequentie Stoomstrijksysteem

Reiniging Ontkalkingsfrequentie Stoomstrijksysteem

Lopen de prestaties van je stomerij terug en gaat het voorkomen van corrosie gepaard met onregelmatige problemen? Misschien is het tijd om je te verdiepen in de reinigings- en ontkalkingsfrequentie van je stoomstrijksysteem. Door goed onderhoud kan je jouw stomerij laten lopen als een geoliede machine. In dit artikel leggen we uit wat je moet weten over het reinigen en ontkalken van stomerijapparatuur.

Waarom reinigen en ontkalken?

Reinigings- en ontkalkingsprocessen zijn essentieel om ervoor te zorgen dat je stomerij prettig draait en op de lange termijn goed functioneert. Een foutief of uitgebreid ontkalkingsschema kan leiden tot schadelijke voorwerpen en elementen die bepaalde componenten van het systeem kunnen blokkeren of schaden.

Hoe vaak moet je reinigen en ontkalken?

Afhankelijk van het merk en het type van je stomerij, komt er periodiek onderhoud aan te pas. Bijvoorbeeld, Miele´s stoomstrijksysteem vereist dat je de kop en de basis-watertank minstens driemaal per jaar reinigt. Hiermee wordt het blootgestelde metalen oppervlak optimaal beschermd tegen corrosie en slijtage.

Klik hier voor meer informatie over het onderhoudsboekje Miele Professional stoomstrijksysteem.

Om het stomerijsysteem goed schoon te houden, is het belangrijk om de ontkalkingsbeker regelmatig te vervangen. Daarnaast moet je de watertank schoonmaken met citroenzuur en andere schoonmaakmiddelen die af en toe reinigingsprocessen uitvoeren.

Welke materialen gebruik je bij het reinigen en ontkalken?

Gebruik alleen producten die specifiek zijn gemaakt voor het reinigen van stomerijsystemen. Je kunt hierdoor voorkomen dat potentiële schade wordt veroorzaakt door schoonmaakmiddelen die niet bedoeld zijn voor dit type apparatuur. Er zijn verschillende soorten producten waaruit je kunt kiezen, zoals citroenzuur, ontscalingsmiddelen, enzovoort. Ga naar een professionele winkel of online shop en zoek naar producten die speciaal voor stoomstrijksystemen ontworpen zijn.

Hoe voer je reinigings- en ontkalkingsprocedures uit?

Bij elke reinigings- en ontkalkingsprocedure moet je ervoor zorgen dat je alle onderdelen van de stomerij goed schoonmaakt. Begin met het schoonmaken van het reservoir, de boilerpijp en het stoppenbloempaneel. Gebruik een schone doek en een neutraal schoonmaakmiddel om de oppervlakken grondig te reinigen. Vergeet ook niet de rubberen O-ringen rondom het reservoir en de boilerpijp te reinigen.

Vervolgens moet je het reservoir vullen met water en het schoonmaakmiddel dat je al klaar hebt staan. Laat dit mengsel een paar minuten zitten en vervolgens leeg het reservoir volledig. Herhaal dit proces meerdere malen om te zorgen dat alle resterende resten van het schoonmaakmiddel uit het systeem worden verwijderd.

Als laatste moet je altijd het ontkalkingsbeker vervangen volgens de aanwijzingen van het onderhoudsboekje en de fabrikant.

Conclusion

Het goed houden van je stomerij is cruciaal voor het behoud van zijn prestaties. Het is belangrijk om duidelijk te zijn over het onderhoudsboekje van je stomerij en om je stomerij regelmatig te reinigen en ontkalken. Door de bovenstaande tips en richtlijnen te volgen, kun je problemen voorkomen die veroorzaakt kunnen worden door corrosie of voorkomen dat er afzettingen achterblijven in het stoomstrijksysteem. Neem contact op met een professionele serviceprovider als je twijfelt over het onderhoud van je stomerij.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Ontkalkingsfrequentie stoomstrijksysteem

!–StopPubText–>.