Menu Sluiten

Overzicht Sterilisatoren

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over overzicht sterilisatoren kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Overzicht Sterilisatoren

. Wij adviseren het gebruik van een krachtig desinfectiemiddel dat speciaal voor deze doeleinden is ontworpen. U moet er echter wel voor zorgen dat u de desinfectiemiddel goed volgens de richtlijnen op de verpakking gebruikt.

Stap 3: Droog het Oppervlak

Nadat de sterilisator goed is schoongemaakt en gedesinfecteerd is het de tijd om het oppervlak helemaal droog te maken. Om dit te doen kunt u een luchtdrogende middel gebruiken zoals luchtcompressors of drukventilatoren. Gebruik deze middelen met voorzichtigheid aangezien het teveel lucht kan veroorzaken dat de steriele delen beschadigd kan raken.

Stap 4: Testen Van De Sterilisator

Nadat de binnenkant van de sterilisator goed is gedesinfecteerd en drooggemaakt is het belangrijk om de sterilisator te testen. Er bestaan verschillende tests die u kunt uitvoeren om ervoor te zorgen dat de sterilisator goed werkt. Bijvoorbeeld, u kunt een thermometer gebruiken om de temperatuur in de sterilisator te controleren. Of u kunt een vochtmeter of vochtmeter gebruiken om de luchtvochtigheid te meten.

Stap 5: Inspecteren Van De Sterilisator

Na elke reiniging adviseren wij om de sterilisator visueel te inspecteren. Controleer of er geen beschadigingen zijn aan de binnenkant van de sterilisator, of er geen objecten achtergebleven zijn in de sterilisator. Controleer ook de verschillende bedieningsknopjes en instructieplaten en maak er eventueel foto’s van voor de volgende inspectie.

Miele heeft een uitgebreide selectie sterilisatoren die uw voedselveiligheid en hygiëne in uw professionele keuken garanderen. Kijk hier voor meer informatie over hun producten. Met de juiste reinigingsprocedures kun je ervoor zorgen dat de sterilisator optimaal blijft functioneren en je zorgeloos kunt blijven koken.

Reiniging Overzicht Sterilisatoren Sterilisatoren zijn een noodzakelijk onderdeel van een professionele keuken waar hoogwaardige hygiëne en voedselveiligheid het belangrijkste doel is. Sterilisatoren worden gebruikt voor de schoonmaak van kookgerei, bestek en opbergcontainers, en helpen bij het verminderen van micro-organismen en voorkomen de verspreiding van bacteriën. Een juiste reiniging van de sterilisator is dus essentieel voor het behoud van de voedselveiligheid en hygiëne in de keuken.

Om ervoor te zorgen dat de sterilisator correct werkt moet elk materiaal dat in de sterilisator wordt geplaatst zorgvuldig worden schoongemaakt. Het is belangrijk met regelmaat een inspectie uit te voeren om ervoor te zorgen dat alle onderdelen goed schoon zijn en er geen contaminaties zijn. In dit artikel bespreken we de verschillende stappen die nodig zijn voor de juiste reiniging van een sterilisator.

Stap 1: Verwijder Alle Vaste Deeltjes

Het eerste dat u moet doen voordat u begint met de reiniging van de sterilisator is om alle vaste deeltjes te verwijderen. Allereerst dient u alle afvalresten van het materiaal dat in de sterilisator geplaatst is eruit te halen voordat het schoonmaakproces kan beginnen. Dan dient u de binnenkant van de sterilisator schoon te maken met een oplossing van warm water en milde zeep. Om ervoor te zorgen dat alle vaste deeltjes effectief worden verwijderd adviseren wij om een drooggewreven spons te gebruiken of een speciale schuurspons.

Stap 2: Desinfecteren van het oppervlak

Nadat de binnenkant van de sterilisator effectief van alle vaste deeltjes is ontdaan is het de tijd om het oppervlak te desinfecteren. Om ervoor te zorgen dat alle micro-organismen worden verwijderd adviseren wij het gebruik van een desinfecterende oplossing. Er zijn verschillende desinfectiemiddelen op de markt beschikbaar


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Overzicht sterilisatoren

!–StopPubText–>.