Menu Sluiten

Informatie Professionele Toestellen Drogen

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over informatie professionele toestellen drogen kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Informatie Professionele Toestellen Drogen

Reiniging Informatie voor Professionele Toestellen Drogen

Als professioneel bedrijf is het belangrijk om te zorgen voor schone en hygiënische werkomstandigheden. Dit geldt niet alleen voor de oppervlakten en het meubilair, maar ook voor alle gebruikte apparatuur. Een van de belangrijkste apparaten in een professionele omgeving is de droger. Het is essentieel om de droger regelmatig te reinigen om optimale prestaties te garanderen en om mogelijke gezondheidsrisico´s te voorkomen. In dit artikel bespreken we belangrijke informatie met betrekking tot het reinigen van professionele drogers.

Waarom is het belangrijk om een professionele droger regelmatig te reinigen?

Een professionele droger wordt vaak gebruikt voor het drogen van grote hoeveelheden wasgoed. Dit kan variëren van handdoeken en lakens in hotels tot uniformen in ziekenhuizen. Om ervoor te zorgen dat de droger efficiënt werkt en de was op de juiste manier droogt, is het noodzakelijk om deze regelmatig schoon te maken. Vuil, stof en pluisjes kunnen zich ophopen in de machine en de luchtstroom belemmeren, waardoor de droogtijd verlengd wordt en de energiekosten toenemen. Daarnaast kan de ophoping van vuil leiden tot brandgevaar.

Hoe vaak moet een professionele droger gereinigd worden?

Het is aan te raden om een professionele droger minstens één keer per maand te reinigen. Als de droger intensief gebruikt wordt, bijvoorbeeld in een hotel of ziekenhuis, is het beter om deze wekelijks te reinigen. Het is ook belangrijk om de droger na elk gebruik te controleren en eventuele pluisjes of vuil te verwijderen. Dit kan voorkomen dat er ophoping ontstaat en zorgt voor een efficiënte werking van de machine.

Hoe kan een professionele droger gereinigd worden?

Het reinigen van een professionele droger kan op verschillende manieren gedaan worden. Het is aan te raden om de instructies van de fabrikant te volgen en de juiste reinigingsmiddelen te gebruiken. Hier zijn enkele algemene tips voor het reinigen van een professionele droger:

  • Maak eerst de pluizenval schoon. Dit is de plek waar het pluis zich ophoopt tijdens het drogen. Verwijder de pluizen met uw handen of met behulp van een borstel of stofzuiger.
  • Reinig de binnenkant van de trommel met een vochtige doek. Vergeet hierbij niet om ook de hoeken en randen mee te nemen.
  • Controleert de luchtinlaat en uitlaat. Zorg ervoor dat er geen obstakels zijn die de luchtstroom kunnen belemmeren.
  • Verwijder het filter aan de achterkant van de droger en reinig deze met warm water en zeep. Laat het filter volledig drogen voordat u het weer terugplaatst.
  • Controleer de ventilatorbladen en verwijder eventueel vuil of stof.
  • Maak de buitenkant van de droger schoon met een vochtige doek.

Het belang van professionele reiniging

Hoewel het beheren van de schoonmaakbeurten voor uw professionele droger zelf gedaan kan worden, raden we aan om een professioneel bedrijf in te schakelen. Een professionele reiniging zorgt ervoor dat alle onderdelen grondig gereinigd worden en eventuele problemen opgemerkt kunnen worden. Dit geeft u meer gemoedsrust en bespaart u tijd en moeite. Daarnaast kunnen professionele reinigingsbedrijven vaak ook onderhoud uitvoeren en eventuele reparaties uitvoeren als dat nodig is.

Het belang van het gebruik van de juiste reinigingsproducten

Bij het reinigen van een professionele droger is het cruciaal om de juiste reinigingsproducten te gebruiken. Gebruik geen agressieve chemicaliën die schadelijk kunnen zijn voor de machine of voor de gezondheid van de gebruikers. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat alle reinigingsmiddelen grondig afgespoeld worden om te voorkomen dat er resten achterblijven in de machine.

Conclusie

Het is essentieel om een professionele droger regelmatig te reinigen om problemen te voorkomen en optimale prestaties te garanderen. Het is aan te raden om dit minimaal één keer per maand te doen en eventueel vaker bij intensief gebruik. Het gebruik van de juiste reinigingsproducten en het regelmatig controleren van de machine kan bijdragen aan een efficiënte werking en het verminderen van brandgevaar. Het is ook aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen voor een grondige reiniging en eventuele reparaties. Zo zorgt u ervoor dat uw professionele droger in topconditie blijft en uw werkomgeving schoon en hygiënisch blijft.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Informatie professionele toestellen drogen

!–StopPubText–>.