Menu Sluiten

Afwasmachines Horeca

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over afwasmachines horeca kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Afwasmachines Horeca

Reiniging Afwasmachines Horeca

Om hygiënische omstandigheden te garanderen, is het belangrijk dat bedrijven in de horecaindustrie hun afwasmachines goed reinigen. Een nalatige aanpak van het reinigingsproces kan ernstige gevolgen hebben voor de klant en voor het productieproces. In dit artikel wordt beschreven waarom het belangrijk is om afwasmachines regelmatig te reinigen en hoe u dit op een professionele en effectieve manier kunt doen.

Waarom regelmatige afwasmachinereiniging belangrijk is

Goede hygiëne en goede klantenservice zijn twee van de belangrijkste aspecten van een succesvol bedrijf in de horeca. Pannen en andere keukengerei moeten grondig worden gereinigd alvorens ze opnieuw worden gebruikt. Niet alleen om gezondheidsredenen, maar ook omdat klanten verwachten dat hun bestelling perfect en schoon bij hen komt. Om te voldoen aan de verwachtingen van klanten, is het dus van cruciaal belang dat bedrijven in de horeca hun afwasmachines regelmatig reinigen.

Hygiëne & voedselveiligheid

Een onhygiënisch restaurant kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van klanten. Goed onderhouden afwasmachines helpen hierbij. Regelmatig reinigen van de afwasmachine helpt bacteriën te verminderen en het risico op voedselvergiftigingen te verminderen. Door afwasmachines grondig schoon te maken, kunt u ook voorkomen dat etensresten en vet de machine blokkeren, wat de prestaties kan verminderen.

Voorkom schade

Door de afwasmachine regelmatig te reinigen, kunt u ook voorkomen dat etensresten en vet de machine blokkeren, wat bijdraagt aan een lange levensduur van het product. In sommige gevallen kan dit ook helpen bij het voorkomen van schade aan de machine die kan worden veroorzaakt door vet of etensresten.

Professioneel reinigen van uw afwasmachine

Als u uw afwasmachine regelmatig wilt reinigen, moet u eerst weten wat u moet doen. Hieronder volgt een stapsgewijze handleiding over hoe u uw afwasmachine correct kunt reinigen.

Stap 1: Controleer het filter

Het filter wordt gebruikt om voedseldeeltjes uit het spoelwater te verwijderen. U moet het filter regelmatig controleren, want als het verstopt zit met etensresten, kan het de prestaties van de afwasmachine verminderen.

Stap 2: Verwijder losse etensresten

Controleer de binnenkant van de afwasmachine voor losse etensresten. Als er etensresten in de machine zitten, verwijder deze dan met een spons of een dop.

Stap 3: Maak het binnenoppervlak schoon

Maak het binnenoppervlak van de afwasmachine grondig schoon met een schoonmaakmiddel dat vrij is van schurende ingrediënten. Gebruik geen schurende middelen aangezien deze de coating van de binnenkant van de machine kunnen beschadigen.

Stap 4: Reinig de armen

De armen op de bovenkant van de afwasmachine spuiten water in de binnenkant van de machine. Deze armen moeten grondig worden gereinigd om etensresten en vuil te verwijderen. Gebruik een doek en een mild schoonmaakmiddel om de armen schoon te maken.

Stap 5: Spoel de machine

Om etensresten en vuil te verwijderen, moet u de machine grondig spoelen met warm water. Nadat u de machine hebt gespoeld, moet u deze laten drogen voordat u de volgende lading gaat wassen.

Stap 6: Gebruik Miele-producten

Miele biedt een breed assortiment producten speciaal gemaakt voor het reinigen en onderhouden van afwasmachines. Deze producten zorgen ervoor dat uw machine grondig wordt gereinigd, zonder schade toe te brengen aan de binnenkant van de machine. Klik hier om meer te leren over Miele-producten.

Als u de bovenstaande stappen volgt, kunt u uw afwasmachine correct reinigen. Dit zal ervoor zorgen dat uw machine optimaal functioneert en blijft voldoen aan de hygiënestandaarden die vereist zijn voor bedrijven in de horeca.

Conclusie

Het is belangrijk voor bedrijven in de horeca om hun afwasmachines regelmatig te reinigen. Een goede hygiëne zorgt ervoor dat klanten tevreden zijn met hun bestelling en het minimaliseert het risico op voedselvergiftigingen. Gebruik de bovenstaande stapsgewijze handleiding om uw afwasmachine correct te reinigen. Met de juiste producten, zoals Miele, kunt u zeker zijn van een grondige reiniging zonder schade aan de machine.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Afwasmachines horeca

!–StopPubText–>.