Menu Sluiten

Ontkalking Stoomstrijksysteem

De professionele apparaten van Miele zijn speciaal afgestemd op de behoeften van professionals zoals bedrijven, instellingen, hotels, restaurants, slagers, bakkers, kappers, tandartsen…

87303328730332

More info

tags: Industriele Vaatwasser – Horeca Vaatwasser – Afwasmachine Horeca – Afwasmachine Industrieel – Afwasmachines Horeca – 

Wenst u meer info over ontkalking stoomstrijksysteem kijk dan vlug op https://www.miele.be/nl/professional/index.htm | Ontkalking Stoomstrijksysteem

Reiniging en ontkalking van je stoomstrijksysteem: basispunt voor een gladde verzorging

Een stoomstrijksysteem is een zeer waardevolle investering in je huishouden. Het biedt vele voordelen, waaronder het gemakkelijke strijken van kleding en het creëren van een strak gepolijst uiterlijk. Om het systeem goed en efficiënt te laten werken, is het echter belangrijk dat je het regelmatig reinigt en ontkalkt. Onze gids vertelt je precies wat je moet weten.

Waarom heb je een stoomstrijksysteem nodig?

Veel mensen worstelen met het strijken van kleding. Knotjes zijn moeilijk recht te trekken, dunne stoffen kunnen snel bekrassen en er wordt veel tijd besteed aan het strijken van kleding. Hier komt het stoomstrijksysteem om de hoek kijken. Het optimale evenwicht tussen warmte en stoom helpt de kleding glad te krijgen zonder dat je bang hoeft te zijn dat het stof zal beschadigen.

Hoe regelmatig ontkalken en reinigen?

Om ervoor te zorgen dat je optimaal profijt blijft hebben van je stoomstrijksysteem, is het belangrijk om regelmatig ontkalken en reinigen. De meeste fabrikanten adviseren het ontkalken en reinigen van het systeem elke maand. Dit helpt u de efficiëntie op lange termijn te behouden. Er zijn verschillende ontkalking en reinigingsproducten die door middel van spoelen of injecties kunnen worden toegepast. Injectie is iets effectiever bij het verwijderen van hardnekkige kalkaanslag. Bij Miele Professional vind je een uitgebreid assortiment aan ontkalking en reinigingsproducten.

Hoe voorkom je dat je stoomstrijksysteem verstopt raakt?

Een belangrijk onderdeel van het regelmatig onderhouden van je stoomstrijksysteem is het voorkomen van verstopping. Verstopping kan optreden als er zich kalkaanslag in je stoomstrijksysteem bevindt. Om het te voorkomen is het belangrijk om het systeem regelmatig te ontkalken en te reinigen. Ook is het aanbevolen om geen sterke schoonmaakmiddelen of wasmiddelen te gebruiken bij het schoonmaken. Gebruik liever een vochtig doek om het systeem te reinigen.

Hoe reinig je de binnenzijde van je stoomstrijksysteem?

Het is belangrijk om de binnenzijde van je stoomstrijksysteem ook te reinigen. Je stoomstrijksysteem kan regelmatig vuil en vuildeeltjes ophopen, waardoor het minder efficiënt gaat draaien. Het is daarom belangrijk om de binnenzijde regelmatig te reinigen. Hiervoor kun je een zachte borstel of een doek gebruiken om het vuil te verwijderen. Zorg ervoor dat het systeem uitgeschakeld is voordat je begint met het reinigen.

Hoe controleer je of de reiniging en ontkalking is voltooid?

Nadat de reiniging en ontkalking is voltooid, is het belangrijk om te controleren of alle kalkaanslag, vuil en deeltjes volledig zijn verwijderd. Dit kan door naar het stoomstrijksysteem te kijken en het klepje te openen. Als er geen kalkaanslag of vuil meer in het systeem zit, is dit een indicatie dat alles goed is gereinigd en ontkalkt.

Hoe onderhoud je je stoomstrijksysteem op lange termijn?

Naast het jaarlijks reinigen en ontkalken is het belangrijk om regelmatig het stoomstrijksysteem te onderhouden. Controleer de staat van de gasveren en de manchetten en vervang deze indien nodig. Vervang ook de filter indien nodig. Dit helpt bij het behoud van de efficiëntie van het stoomstrijksysteem op lange termijn.

Conclusie

Reiniging en ontkalking van je stoomstrijksysteem is een basisvoorwaarde voor een optimaal resultaat bij het strijken van kleding. Wanneer je het stoomstrijksysteem regelmatig ontkalkt en reinigt, help je het systeem optimaal te functioneren. Bij Miele Professional vind je een uitgebreid assortiment aan ontkalkings- en reinigingsoplossingen voor je stoomstrijksysteem – zoals Professioneel Stoomstrijksysteem.


Onderstaand kan u algemene informatie vinden doch deze behoort niet specifiek tot bovenvermeld bedrijf
.

Ontkalking stoomstrijksysteem

!–StopPubText–>.